lauantai 20. huhtikuuta 2013

Ofelian orkidea lykkää jotain, oma elämä ei lykkää muuta kuin asioita eteenpäin vaan

Jaahas, ensimmäinen Kunnon Kevätpäivä vuoteen ja mitä teemme me. Maataan sisällä, koska Maud pärskii keltaista limaa ja yskii ja eilen oli korkeassa kuumeessa. Argh. Mur. Alan turhautua ja olla yhä enemmän jumissa. Onneksi lapsi on tänään kuitenkin pirteä ja jaksaa leikkiä, joten huomenna voisi harkita varovaista kauppareissua Mantan ja Pontuksen kanssa. Olen myös siivonnut - samoin siivosivat naapurini, jotka ovat harvinaisen epäsiistiä sorttia. Tavallinen lapsiperhe, mutta eivät taida koskaan viedä roskia, koska käytävään asti leviää vuodesta toiseen keväisin ja kesäisin kuoleman haju. Tarkoitan siis sellaista kaatopaikkamuhimista, että kotiin tullessa meinaa laatta lentää ja kaikilla menee hermo, ja kukaan ei käsitä yhtälöä normaali nuoripari lapsen kanssa plus ruumiinlöyhkä. Olen valittanut asiasta useasti sekä huoltoyhtiöön että isännöitsijälle, mutta nyt vasta alkaa tapahtua, ja eilen siellä siivottiin. Saapi nähdä, kuinka kauan voi rapussa hengittää, ennen kuin se taas alkaa...

Tapasin tällä viikolla blogiystäväni Jaanan! Hän antoi minulle suolatuikun, joka hänelle oli painajaismainen lahja, mutta minulle ihana tuikkukuppi, jossa voi polttaa tuoksutuikkua, että rapusta tunkeva haju häviäisi meiltä. Olen ollut kuolemanväsynyt tällä viikolla, joten en osannut edes jännittää tapaamista, ja niinpä kun Jaana tulikin eri suunnasta kuin odotin eli selän takaa, säikähdin ja hyppäsin metrin ilmaan! Ihan hyvä alku uudelle tuttavuudelle... Jaana oli juuri sellainen kuin olin ajatellutkin, ja meillä oli oikein mukava kahvihetki. Maud juoksenteli ympäri kahvilaa, ja me juttelimme lapsista ynnä muusta, ja harmikseni tajusin kotimatkalla että kummitusasiat ja sen semmoiset jäivät käsittelemättä! Eli koska Jaanalla kuulemma on kynttilänjalkoja kokonaisen pikkuliikkeen verran, ehkä hän jonain päivänä haluaa eroon vielä yhdestä ja päästään käsittelemään henkimaailman asioita...hihii! Lisäksi Maud sai kaikenlaista kivaa yllätystuomista, mm. palapelejä - joita on toivottukin! Eli maailmankaikkeus on selkeästi nyt synkassa materiaalisten toiveideni kanssa.

Mutta kertokaas kasviasiantuntijat, ovatko nämä tuoreet lisäkkeet nyt niitä tulevia kukkavanoja.


Kyseessä on siis kännykällä hutaistu valokuva orkideasta, joka puskee tyvestään jotain vaaleanvihreää. Jos ne olisivat kukkavanoja, pitäisin itseäni jo orkideaeksperttinä! Minusta perhosorkidea ei nimittäin ole kovin helppo kasvi - yhden olen jo onnistunut tappamaan ihan kokonaan. Ja kerran viikossa uitan jonkun aikaa vedessä, olen jopa ostanut orkidealannoitetta jota ohjeiden mukaan joskus lirautan veden sekaan. Haluaisin oikein monta orkideaa, mutta ei niitä rumia punaisia - ei vain ole tilaa. Harmi!

Olen tässä havainnut, että ei tämä jumittava elämä oikein muutu, jos suunnitelmat ovat vain ajatuksia eikä niitä pääse toteuttamaan käytännön tasolla. (Kohta hajoaa pää.) Onneksi kaikki on vain väliaikaista, ja tämäkin vaihe joskus on kai ohi. Odottelen kesää, matkoja, syksyn päivähoitoa, aikaa maalaamiselle ja jotain aktiviteettia ylipäätään - ja tietysti odotan kunnon kesää! En kestä enää semmoista pitkää syksyä kuin viime kesä oli, nyt haluan mukavia kesäjuttuja Maudin kanssa. Esimerkiksi vesipyssyleikkejä (Hamlet osti mielettömän setin vesipyssyjä viime vuonna) jotta saan ampua vaikka Oberonia kun se tulee töistä, hah hah!

3 kommenttia:

 1. Nuo voivat olla myös orkidean ilmajuuria. Jos kastelet ne joka viikko, upota ne veteen vain vartiksi. Kokeile ruukun painoa, jos se alkaa tuntumaan kevyeltä ja tietenkin kuivalta, kukka kaipaa kastelua. Näyttää hyvinvoivalta kukalta, ihme jos ei ala kukkimaan. Minäkään en välitä niistä aniliininpunaisista orkideoista, kun en muutenkaan oikein tykkää aniliista.

  VastaaPoista
 2. Uskomatonta että haju hävisi tuikun avulla! Kai siinä jotain perää on.

  VastaaPoista
 3. Elise, voi että, olin unohtanut ilmajuuret!! Oishan se jo ollut ihmeellistä jos olisin onnistunut noin monta kukkavanaa yhtäkkiä saamaan.. :O Mä aina unohdan sen kukan sinne veteen tuntikausiksi. :( Pitäis laittaa muistutus puhelimeen hälyttämään! Ja ne aniliinit ja pahimmassa tapauksessa semmoiset kirjavat missä on ruskeita "tahroja" mukana on ällöttäviä! Toi on keltanen ja toinen on valkoinen, ne on mun suosikit. :)

  Jaana, kyllä se vaan on taikatuikku! :P

  VastaaPoista