torstai 23. toukokuuta 2013

Meillä on kaikki

Feng shuit virtaa taas. Mitä vähemmän tavaraa, sen parempi. Olen onnistunut luomaan pieneen kaksioomme Maudille "oman huoneen" olohuoneen syvennykseen, makuuhuone on entistä tilavampi, ja kaapeissa on pari hyllyä jopa ihan tyhjillään. Minä en tästä ihanasta asunnosta hevillä lähde, joten siksi tilantarpeeseen ainoa toimiva ratkaisu on luopua turhasta ja järjestellä sisustusta. Painajaiseni olisi sadan neliön kämppä täynnä tavaraa ja iso laina niskassa - sekä tähän yhtälöön tietysti kuuluva pysyvä työ... Luopuminen turhasta on puhdistavaa, ja oikeasti ihminen tulee tosi vähällä toimeen. Minulla on kaikki mitä tarvitsen, ja vähän ylikin. Olen vauras.

Televisiota meillä ei edelleenkään ole eikä edes tule, en ole vieläkään keksinyt mihin sitä tarvittaisiin. Kyllähän jotkut ystävät vieläkin puuskahtavat säännöllisin väliajoin että "hanki nyt jo se telkkari niin saat omaa aikaa kun Maud katsoo lastenohjelmia", mutta Maud pelkää kaikkia lastenohjelmia, joten ei tulisi sitä omaa aikaa... Sitä paitsi tutkimusten mukaan alle 3-vuotiaan ei tulisi katsoa lainkaan telkkaria, joten olen ylpeä siitä, että olen onnistunut kasvattamaan poikaseni ilman töllöä. Kotipalvelun täti oli ihan järkyttynyt; "sanooko joku oikeasti noin!?" kun kerroin tv-kommentteja. Mutta se on nykyaikaa, lapsilla on telkut, pelit, kännykät ja kaikki. Minä olen käpylehmäideologian kannalla. Maud ei ainakaan leluillaan kovin paljon leiki, sillä on ne tietyt, joilla se leikkii, muut ovat lähinnä tilantäytettä. Kannatan mieluummin luovaa toimintaa (piirtäminen, maalaaminen, muovailuvahailu ym.) sen sijaan että kaikki annettaisiin valmiina tekniikkana tai muoviromuna.

Mitä autuutta olenkaan tänään kokenut vapaudestani! Ei lainoja, ei maksamattomia laskuja, ei turhaa omistamista, ei tavaravuorta jonka alle tukehtua... meillä on ihana kotipesä jossa syödä, nukkua ja oleskella, lopun aikaa voimme ulkoilla, matkailla ja tavata ystäviä. Ei kai sitä enempää voi elämältä edes toivoa? Lisäksi olen löytänyt upeita kirjoja, pitkästä aikaa hyvää luettavaa. Äsken sain loppuun Mari Strachanin "Hiljaisuus soi h-mollissa" ja ahmin sen parissa päivässä. Se oli niiiiin hyvä!!! Haluan Walesiin. Seuraava matka varaukseen?! Nyt luen Gregory David Robertsin "Shantaramia". Se on mahdoton järkäle, olen vasta alussa enkä ihan vielä päässyt tunnelmaan, mutta ehkä se siitä aukenee. Muitakin järkäleitä on odottamassa vuoroaan, joten täytyy pitää kiirettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti