torstai 27. kesäkuuta 2013

Kyyninen vai realistinen mieskuva?

Yön pimeinä tunteina myrkkyunta odotellessa on aikaa mietiskellä monenlaista. Oberonia ajattelen tietysti paljon, ja aloin soveltaa Mantan miesteoriaa muihin perheenisiin. Mantahan siis on sitä mieltä, että en merkitse Oberonille mitään, hänen katseensa eivät merkitse Yhtään Mitään, koska se on vain kotielämän piristettä, on kiva flirttailla jotta Titanian kanssa olisi sitten mukavampaa (vaikka kenenkään mielestä niillä ei ole kotona mukavaa, ei Mantankaan mielestä), ja toimin miehelle egobuustina. Manta sanoo myös, että kaikki miehet tekevät tuota, flirttailevat muiden kanssa saadakseen virkistettä kotiin, ei sitä pidä ylitulkita ja mennä ihan fiiliksiin kolmesta vilkaisusta.

Ymmärrän sen, että ihmiset katsovat satunnaisista ohikulkijoista joitakuita pidempään, ehkä hymyilevätkin tai harrastavat työpaikalla vitsailevaa flirttailua ilman tunnekuohuja, mutta eivät kai kaikki miehet sentään yhden ja saman naisen kanssa yli vuotta flirttaile, jos ja kun jossain välissä on ollut intohimoinen suutelokin? Minusta olisi kamalan surullista, jos kaikki miehet olisivat tuollaisia! Minulla on kuitenkin ystäviä, joilla on hyvät pitkät parisuhteet ja kiltit miehet kotona - en osaa edes kuvitella, että kaikilla niillä miehillä olisi jotain Kohteita jossain, tai että ne edes satunnaisten kanssa säännöllisesti flirttailisivat (omasta kiltistä isästäni puhumattakaan). Myös Artemis on sitä mieltä, että miehet vain tekevät tuollaista, ja naiset aina käsittää kaiken väärin... Onko meillä yksinhuoltajilla omien karujen kokemusten perusteella liian kyyninen kuva rakkaudesta ja miehistä? Vai ovatko Manta ja Artemis vain realisteja?

Titanialla on yksi raaja rikkoutunut. Oberon odotteli häntä tänään ovelle mentäessä ja ovella. (Yleensä he menevät täysin erikseen sisään.) Mitään he eivät puhuneet keskenään, ja Oberon katsoi minua kolme kertaa, vielä pitäessään ovea auki Titanialle, joka siis oli metrin päässä miehestään. Olen imarreltu. Ja nyt olen tarjonnut hänelle taas virkisteen, jotta heillä olisi kotona ihanaa... Voi minua! Mutta onneksi pian emme tule näkemään noin pariin kuukauteen, kun ensin minä ja Maud olemme poissa, sitten Oberon perheineen on poissa, ja sitten onkin jo syksy.

Mietin pimeässä myös semmoista, kun monet ovat minulle kommentoineet romantiikkahaaveisiini näin: "Sinullahan on ihana lapsi hoidettavana, keskity siihen!/Sinulle on hei tulossa uusi lapsi, mikään ei ole sen ihanampaa, miehiä tulee ja menee mutta lapset pysyy, romantiikka on ihan toissijaista uuden elämän rinnalla!", että olisiko hyvä kääntää tämä toisinpäin, sanoa lapsettomuudesta kärsivälle ja vauvaa haluavalle että sulla on hei niin ihana mies, nauttikaa toisistanne, keskity parisuhteeseen, miksei hyvä mies riitä sulle! Ei todellakaan olisi (vaikka moni pässi näin varmaan sanookin). Miten ihmeessä joku äijänköriläs voisi korvata tarpeen hoivata vauvaa ja leikkiä oman lapsen kanssa??? Miten ihmeessä lapsi voisi korvata parisuhteen, kahden aikuisen välisen kontaktin, seksin, yhdessätekemisen ym.? Nehän ovat kaksi ihan eri asiaa!

Myönnän että yritän kovasti keskittyä siihen, että lapset ovat tärkeintä, yritän ajatella että sitten kun minulla on kaksi lasta, en enää koskaan tunne oloani yksinäiseksi, ja että lapset todellakin pysyvät mutta miehistä ei ole takeita, mutta kun tajusin tämän että asian voi kääntää (lapseton iloitkoon miehestään), tuo "lohduttaminen" ei tunnukaan enää niin oikealta, pätevältä. Ja minä jos kuka olen todellakin 3 vuotta keskittynyt vain lapseen ja sen hoitamiseen! Onko tarkoitus muka takertua lapseen kunnes se muuttaa kotoa pois ja sitten vasta miettiä seurustelua? Ja jos romantiikka ei olisi tärkeää, miksi eivät kaikki naiset sitten heti jätä miehiään kun lapset on tehty? Miksi kailotetaan pitkien suhteiden ihanteellisuutta ja ollaan vaikka hampaat irvessä yhdessä "kun on se asuntolaina, ja ne lapset..." Miksi edes vaivautua menemään naimisiin, jos lapsista vain saa ilon?

Ja miksei Oberon voi lopettaa käytöstään jos ei aio mitään? Miksi miehet ovat vaikeita...?

3 kommenttia:

  1. Oijoi, onnea perheenlisäykselle!

    Ja usko Mantaa. Kaikki miehet eivät flirttaile, mutta ne jotka sitä harrastavat, useimmiten elävät vakisuhteessaan ihan tyytyväisinä ja entistä tyytyväisempinä saatuaan flirttailusta hieman buustausta itsetunnolleen. Ja vähän jännitystä elämään.

    VastaaPoista
  2. Jaana, kiitos! :)

    Ok, uskon siis Mantaa... :/ Oberon ei vaikuta flirttityypiltä OLLENKAAN, mutta kai sekin sitten ottaa tilaisuudesta kaiken irti jos sellaista tarjotaan. :(

    VastaaPoista